Снимка: Istock

Продукти:

225 г паста
1 чаена лъжица зехтин
½ глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, нарязан на тънко
1 тиквичка, нарязана
½ чаена лъжица сушен риган
Сол и черен пипер на вкус
¼ чаена лъжица лют червен пипер
175 мл пилешки бульон
75 г сварено пилешко, накъсано или нарязано
2 супени лъжици крема сирене
4 супени лъжици пресен босилек, нарязан
4 супени лъжици настърган пармезан
 
Приготвяне:
 
Кипнете подсолена вода. Сварете пастата в нея. Отцедете. Междувременно загрейте зехтина на средна температура в дълбок тиган. Сотирайте лука и чесъна, докато омекнат. Добавете тиквичките и овкусете с риган, сол, черен пипер и лют червен пипер. Разбърквайте за около 10 минути.
 
Прибавете пилешкия бульон в тигана и гответе за около 5 минути, прибавете пилешкото, крема сиренето. Разбъркайте добре. Сервирайте върху канапе от сварената паста, поръсено с пармезан.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase