Тенисистът номер едно в света сърбинът Новак Джокович получи прякорът Djokovid 19 /Джоковид 19/ и беше нарисуван на карикатура.

Новак Джокович е нападан в цял свят заради злополучния тенис турнир Adria Tour, организиран от него. Надпреварата приключи без време, след като първо Григор Димитров, а по-късно още участници в състезанието дадоха положителни проби за коронавирус.

Тенисисти се надпреварват да „плюят“ Ноле, хърватите го представят в негативна светлина, а французите отидоха крачка по-далеч.

Изданието „Екип“ направи комикс, в който Джокович е представен по грозен начин. Даден му е и прякорът Djokovid 19 /Джоковид 19/. Текстът под негова карикуратура гласи: Кой иска прегръдка?" Сръбското издание „Информер“ оценява това като преминаване на всички граници.

Французите удариха силно и сега остава да се видят по-нататъшните стъпки на Ноле. Със сигурност Джокович не е очаквал този турнир да му създаде толкова проблеми и той да бъде обвинен в разпространение на заразата, заключава сръбското издание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase