IStockphoto

Да притежаваш емпатия означава, че разбираш емоциите на другите и ги обработваш вътрешно до степен, че можеш да се поставиш в тяхната позиция. Тази вродена способност позволява на някои хора да се чувстват свързани с околните и да растат в емоционално отношение. Това обаче невинаги е приятно изживяване, тъй като тези емоции могат сериозно да се отразят на състрадателните хора и да предизвикат стрес.

Мислите ли, че вие сте емпатични? Можете ли лесно да разберете през какви емоционални спадове преминават най-близките ви хора, дори без думи? Астрологията може да разкрие много за човек и къде се намира той по скалата на емпатията. Някои зодии са много по-състрадателни от други и винаги се опитват да повдигнат настроението ви.
 
Ето петте знака, които притежават емпатия:
 
Риби
 
Това е знакът, който притежава най-голямо съчувствие към околните. Рибите не могат да спрат да се поставят на мястото на другите и да поемат цялата болка, която изпитва човекът срещу тях. Те винаги знаят кога техните близки изпитват емоционално неразположение, дори без да бъде изречена и една дума.
 
Представителите на този знак чувстват тази болка във всяка една клетка на тялото си и се опитват да вземат тежестта, която е надвиснала над любимите им хора. Рибите всячески ще се опитат да поемат тревогите ви, за да се почувствате по-добре.
 
Рак
 
Хората, родени под този знак, са емоционални и имат способността да разбират емоциите и на околните. Раците винаги ще се поставят във вашите обувки и ще се опитат да разберат ситуацията, в която сте попаднали. Често вашето настроение ще рефлектира върху тях и ако вие сте тъжни, те много лесно могат да заплачат с вас.
 
Още за най-състрадателните зодии четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase