Снимка: Istock
fallback
Продукти:
 
50 г масло
1 скилидка чесън, пресован
1 глава лук, нарязан
3 стръка праз, нарязан
3 картофа, нарязани
900 мл пилешки бульон
1 връзка магданоз, нарязан
Подправки по избор
Сол и черен пипер на вкус
1 кубче зеленчуков бульон
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Сотирайте чесъна и лука, като разбърквате за няколко минути. Добавете останалите съставки. Залейте с бульона. Оставете да къкри 30 минути. Пюрирайте супата с пасатор или в блендер. Ако желаете можете да добавите малко царевично нишесте, за да сгъстите супата. Сервирайте с препечени брускети.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback