Pixabay

Всички сме чували, че белият оцет служи като средство за почистване на кожата, а овесената каша и авокадото служат за направата на маска за коса. Но какво ще кажете за зехтина?

Освен че е добра добавка към салатата и други ястия, това маслиново масло всъщност е и фантастичен източник на влага за изсъхнала коса и кожа. Това са го знаели Клеопатра и София Лорен, а наскоро и Джулия Робъртс откри другите ефекти на зехтина. Според италианския „Vogue“, 52-годишната актриса е голям фен на този продукт и го използва по различен начин в разкрасителната си процедура.
 
Тя създава смес от зехтин и малко топла вода, която оставя върху косата си като маска за половин час. Съобщава се, че Робъртс го използва и като лек за краката си, втривайки го внимателно преди да обуе чифт стари чорапи и да го остави цяла нощ, за да подейства.
 
Много преди това една от най-големите красавици в историята – Клеопатра, също е използвала зехтина в една от многото ѝ разкрасителни рутини. София Лорен не остава по-назад и включва продукта във всяка част от ежедневието си. Тя разчита на продукта в грижата за кожата, добавя го към ваната си и при спазване на строгата средиземноморска диета. Според различни издания, Лорен слага най-малко по две супени лъжици зехтин в ястието си всеки ден.
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Julia Roberts (@juliaroberts) на


Как да използвате зехтина за разкрасяване?

За премахване на грим
 
Хората, които имат склонна към акне кожа, вероятно са чували, че различни продукти от кухнята ще им създадат повече неприятности, отколкото ползи. Това обаче не важи за зехтина, който не блокира порите и е безопасен за употреба, когато сваляте грима си. Просто втрийте продукта, както бихте го направили с обичайното си почистващо средство и след това избършете лицето си с влажна кърпа.
 
Във ваната
 
Добавете няколко чаени лъжички зехтин към следващата си вана. Така прави София Лорен, която използва продукта за подхранване на кожата. Може да смесите и няколко капки лавандула за още по-голямо успокоение и релаксация.
 
Още от ползите на зехтина за кожата четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase