Снимка: Istock

Продукти:

375 г ориз
1 голяма бучка масло
2 броя пилешки гърди без кожа, нарязани
Сол на вкус
2 яйца, разбити
75 г гъби, нарязани
2 стръка пресен лук, нарязан
1 супена лъжица соев сос или на вкус
 
Приготвяне:
 
Сварете ориза. Оставете го да изстине. Междувременно загрейте маслото в тиган на средна температура. Капнете 2-3 капки олио, за да избегнете загаряне на маслото. Запържете пилешкото до златисто, като разбърквате постоянно. Овкусете със сол на вкус. След като е добре запържено, извадете пилето от тигана. Прехвърлете ориза в тигана в същата мазнина. Разбъркайте го за няколко минути, докато и той добие лек загар.
 
В отделен тиган леко разбъркайте яйцата, след това ги прибавете към ориза и отново разбъркайте. Към ориза върнете пилешкото, добавете гъбите, лука и соевия сос. Разбърквайте в продължение на няколко минути. Сервирайте веднага.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase