Снимка: iStock

Продукти:

225 г настъргани тиквички
2 големи яйца, разбити
2 супени лъжици нарязан пресен лук
60 г брашно
20 г настърган пармезан
½ чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица сол
1 щипка риган
4 супени лъжици олио
 
Приготвяне:
 
Подсушете настърганите тиквички, като ги притиснете в кухненска хартия. Смесете ги с яйцата и лука в голяма купа. В отделна купа смесете брашното, пармезана, бакпулвера, солта и ригана. Разбъркайте. Добавете към другата купа с тиквичките. Разбъркайте.
 
Загрейте олиото в голям тиган на средна температура. Оформете плоски кюфтета от сместа и пържете до златисто от двете страни. Отцедете върху кухненска хартия.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase