Снимка: istock
fallback

Продукти:

1 и 3/4 ч.ч. брашно
1 и 3/4 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. натурално какао на прах
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 и 1/2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
2 яйца
1 ч.л. ванилова есенция
1/2 чаено масло (използвам канола)
1 чаша мляко
2 с.л. олио
1 чаша топла вода
За глазурата:
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
125 г масло, разтопено
3 с.л. натурално какао на прах
1 ч.л. ванилова есенция
1-3 лъжици вода
 
Приготвяне:
 
В голяма купа комбинирайте брашното, захарта, какаото, бакпулвера, содата и солта и разбъркайте добре. След това прибавете яйцата, ванилията, олиото и млякото. Разбъркайте и тогава сложете водата. От всичко това трябва да се получи гладко тесто, което да сложите в добре намаслена тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-45 минути или до готовност. Докато готовият сладкиш се охлажда може да приготвите шоколадовата глазура. В купа се комбинират какаото и пудрата захар. След това се добавят разтопеното масло, ваниловата есенция и водата. Когато се получи хубава и гладка смес намажете обилно сладкиша.

Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Глико.там какво беше

преди 3 години

С толкова много захар....не ми се рискува

1

Кравата милка

преди 3 години

Чудесна рецепта, обаче първо трябва отнякъде да се наберат малини за украсата.

fallback