fallback

Лекари обърнаха гръб и посрещнаха студено визитата на белгийския премиер Софи Вилмес в болницата "Св. Петър" в Брюксел.

45-годишната министър-председателка слезе от автомобила, само погледна обърналите й гръб хора от персонала и влезе в болницата.

Протестът е срещу отношението на правителството към здравеопазването в условията на пандемията на COVID-19.

Медиците са разочаровани от решението за орязване на бюджета, недостатъчното си заплащане, както и срещу опитите на правителството да "привлече неквалифициран персонал в помощ на медицинските сестри".

"Трябва да се вслушаме, когато нещо се обърка", заяви по-късно в интервю Вилмес и допълни, че целта на правителството е да облекчи ситуцията и да оцени по достойнство професията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 години

До Хрусто ХристовХрУсто, явно ти споделяш ценностите, че да лъжеш не е грях, тъй като откакто съм започнал да чета тук, трябва нон стоп да те поправям за неверните неща които пишеш.В началото можеше да претендираш, че не си наясно, продължителното повтаряне на едни и същи НЕВЕРНИ неща,след като ИЗРИЧНО ти беше обърнато внимание върху тях показва, че лъжеш с мотив (т.е. нарочно).Това е проблема на твоите критики към "ценностите": ти не вярваш че защитаваш такива, така е ясно, че си руско ***

31

Анонимен

преди 3 години

Виждам, че руския хибридник отново разяснява "брюкселските ценнности".Време е да си намери истинска работа.

30

един

преди 3 години

До Анонимен 30------------------------------Върви да те лекуват футболистите.

fallback