БГНЕС/ IStockphoto

Тя е бизнесдама, писателка, телевизионна водеща, носителка на награда „Еми“ и отлична кулинарка. Нейната най-голяма сила е в печивата. Тя е Марта Стюарт и вдъхва живот на позабравени класически рецепти, като добавя по нещо от своя опит, натрупан във кухнята.

Един от най-популярните ѝ десерти за закуска са гофретите с тиква, с които тя често глези семейството си. Но тъй като в момента не е сезонът на плода, ще ви предложим друга идея, разбира се, от известната американка – за пълнозърнести гофрети.
 
Какво ви е необходимо за сместа за гофрети на Марта Стюарт?
 
– 3 големи яйца;
– 3/4 кафена чаша бяло брашно;
– 1/2 кафена чаша пълнозърнесто брашно;
– 1/2 кафена чаша овесени ядки;
– половин чаена лъжичка сол;
– 2 чаени лъжички бакпулвер;
– 1 чаена лъжичка сода за хляб;
– 1/4 чаена чаша кафява захар;
– 1 кофичка и половина кисело мляко;
– 3-4 супени лъжици разтопено масло, плюс още малко за намазване.
 
Как да приготвите фогретите на Марта Стюарт четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase