Снимка: istock

Продукти:

375 г грах
2 яйца
½ глава лук, нарязан
100 г пушена шунка, нарязана
100 г сирене ементал или гауда, нарязано
1 стрък целина, нарязана
Винегрет по избор
Ситно нарязан пресен лук за поръсване
 
Приготвяне:
 
Сварете граха. След като е готов го отцедете добре. В тиган добавете вода. Кипнете я на средна температура и сварете яйцата. Трябва да станат твърдо сварени. След 10 минути потопете яйцата незабавно в ледена вода, за да прекъснете процеса на готвене. Обелете ги и ги нарежете.
 
Сложете всички съставки в купа за салата и разбъркайте с винегрета. Поръсете с пресния лук.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase