Продукти:
500 г сурова наденица, изстискана от червото
1 чаша нарязан лук
2 скилидки чесън, пресован
5 чаши телешки бульон
½ чаша вода
½ чаша червено вино
4 домата, обелени и нарязани на ситно
1 чаша моркови, нарязани
½ супена лъжица пресен босилек
½ чаена лъжица сушен риган
250 г доматен сос
1 и ½ чаши тиквички на колелца
250 г тортелини
3 супени лъжици пресен магданоз
Приготвяне:
В голям тиган запържете каймата от суровата наденица, която сте изстискали от червото. След като покафенее, извадете я от тигана и я отцедете. Запазете 1 супена лъжица от останалата мазнина.
В същата мазнина сотирайте лука и чесъна. Добавете бульона, водата, виното, доматите, морковите, босилека, ригана, доматения сос, каймата от наденицата. Намалете котлона. Оставете да къкри за 30 минути.
Добавете тиквичките и магданоза. Покрийте и оставете да къкри за още 30 минути. Прибавете тортелините за още 10 минути. Поръсете с пармезан по желание след като сервирате.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
Анонимен
преди 3 годиниТова е българска рецепта. Няма абсолютно нищо общо с италианската кухня😂😂😂
4
Korean soup
преди 3 годиниСамо не разбрах как да набутам колелцата от тиквичките в чаша - прави или легнали. Чашата за вино ли да е или водна чаша. Виж с морковите беше по лесно - направо ги нарязах как ми дойде и ги сипах в чашата с ракията.
3
House M.D.
преди 3 годиниКолега, не ми е известно баба ми да си е мила зъбите с юфка, ерго, юфката не е паста. Спагетите тоже не са паста. Тем более, юфката и спагетите не са и тортички. И така, питам отново - какво е тортелини?