Снимка: iStock
fallback

Продукти:

350 г черен шоколад
100 г масло
200 мл заквасена сметана
2 с.л. коняк или вишнев, бадемов ликьор
 
Приготвяне:
 
Начупете шоколада и го сложете в купа, която е подходяща за термична обработка. Добавете към него маслото и ги разтопете на водна баня. Когато се получи хомогенна смес, премахнете от котлона (не бива сместа да е вряла) и прибавете сметаната и коняка. Разбъркайте добре и глазирайте вашата торта. По желание може да добавите малко натрошени ядки, настъргана портокалова кора или захаросан портокал нарязан на малки парченца. Тези добавки зависят от вашите предпочитания и това каква торта ще украсявате.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

оп

преди 3 години

за шоколадова глазура и при работа с шоколад изобщо се използва обикновена течна, а не заквасена сметана

fallback