fallback

 

Социалната изолация ни накара да започнем да готвим повече у дома и да изпробваме непознати за нас ястия и рецепти. Същото направи певицата Есил Дюран, която показа, че я бива не само с микрофона, но и в кухнята.

„Готварството не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни мерки... Тази вечер при нас е ориенталска“, написа тя и сподели какво е сготвила за мъжа си Борис, с когото са се самоизолирали в своята вила.
 
Изпълнителката показа, че е сготвила традиционно турско ястие и провокира своите последователи да запретнат ръкави и да го пробват у дома.

„Карнъярък е нещо любимо – пълнен патладжан с телешка кайма, домати и лук“, пояснява тя.
 
След множеството въпроси за рецептата, Есил я сподели в своя профил във Facebook. Ето и необходимите продукти за нея: 
 
– 600 г кайма; 
- 3-4 глави кромид лук; 
– 4 домата; 
– 1 зелена чушка; 
– 2-3 скилидки чесън; 
– връзка магданоз; 
– 3-4 супени лъжици доматено пюре; 
– олио; 
– сол и черен пипер на вкус. 
 
Как да приготвите ястието карнъярък четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

До Додо

преди 3 години

И за да запазим привързаност към историята ,нека веднага да спрем да ядем-мусака,имамбаялда,каварма,баклава,кадаиф...и там още много може да се допълни в списъка.

11

До 3

преди 3 години

Мерси за рецептата.Сложих картофите да се варят:)

10

Анонимен

преди 3 години

Много обичам *** ,но са ми малко тежки пържени,попиват много олио.Затова ги предпочитам ,след като ги изпържа,да ги ползвам във вид салата с печени чушки,пресни нарязани домати и магданоз,малко чесън и лук ,може и краставица.Патлажаните си пускат мазнината и овкусяват цялата смес,само трябва да се добави сол.Някои добавят и оцет-въпрос на избор.

fallback