Социалната изолация ни накара да започнем да готвим повече у дома и да изпробваме непознати за нас ястия и рецепти. Същото направи певицата Есил Дюран, която показа, че я бива не само с микрофона, но и в кухнята.
„Готварството не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни мерки... Тази вечер при нас е ориенталска“, написа тя и сподели какво е сготвила за мъжа си Борис, с когото са се самоизолирали в своята вила.
Изпълнителката показа, че е сготвила традиционно турско ястие и провокира своите последователи да запретнат ръкави и да го пробват у дома.
„Карнъярък е нещо любимо – пълнен патладжан с телешка кайма, домати и лук“, пояснява тя.
След множеството въпроси за рецептата, Есил я сподели в своя профил във Facebook. Ето и необходимите продукти за нея:
– 600 г кайма;
- 3-4 глави кромид лук;
– 4 домата;
– 1 зелена чушка;
– 2-3 скилидки чесън;
– връзка магданоз;
– 3-4 супени лъжици доматено пюре;
– олио;
– сол и черен пипер на вкус.
Как да приготвите ястието карнъярък четете в Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
12
До Додо
преди 3 годиниИ за да запазим привързаност към историята ,нека веднага да спрем да ядем-мусака,имамбаялда,каварма,баклава,кадаиф...и там още много може да се допълни в списъка.
11
До 3
преди 3 годиниМерси за рецептата.Сложих картофите да се варят:)
10
Анонимен
преди 3 годиниМного обичам *** ,но са ми малко тежки пържени,попиват много олио.Затова ги предпочитам ,след като ги изпържа,да ги ползвам във вид салата с печени чушки,пресни нарязани домати и магданоз,малко чесън и лук ,може и краставица.Патлажаните си пускат мазнината и овкусяват цялата смес,само трябва да се добави сол.Някои добавят и оцет-въпрос на избор.