Снимка: Twitter
fallback

Преди няколко дни, Илон Мъск стана баща. Партньорката му Граймс роди момченце, а двойката му даде меко казано необичайно име, което звучи повече като парола на електронна поща, отколкото като име на дете. То трябваше да се казва X Æ A-12. Но, може би напълно очаквано, според законите в Калифорния, които не позволяват да се използват числа или символи в имената, родителите няма да могат да кръстят малкия Мъск по този начин.

Когато милиардерът обяви името на сина си в Twitter, почитателите му не бяха сигурни дали се шегува или говори истината.

Но когато Граймс обясни какво означава X Æ A-12, всички започнаха да осъзнават, че двойката е напълно сериозна  в намерението си. Името на бебето трябваше да включва препратки към изкуствения интелект, любимият самолет на двойката и любимата песен на Граймс. Ала дори майката сбърка в обяснението на името на собственото си дете и трябваше да бъде коригирана от Мъск.

Двойката може и да спечели конкурса за най-странно име с X Æ A-12, но със сигурност конкуренцията сред звездите, които дават странни имена на децата си, не е малка. Ето осем от най-странните имена според BBC:

Крис Мартин от Coldplay и актрисата Гуинет Полтроу кръщават дъщеря си Apple (Ябълка).

Фразата A is for Apple се оказва вдъхновение за двойката, чиято дъщеря Ейпъл вече е на 15 години. Името накарало дори Роби Уилямс да се подиграе с Полтроу. На парти той я пита: "Иска ли Пъпешът ябълка?", а актрисата далеч не остава впечатлена от шегата.

Бионсе и Jay Z създадоха множество заглавия в медиите, след като нарекоха първородната си дъщеря Blue Ivy (Син Бръшлян). Те дори се опитаха да патентоват името на момиченцето си, но това се оказа невъзможно, тъй като сватбена фирма от Бостън вече се бе сетила за това.

Има теория, че името Айви (бръшлян) е избрано заради привързаността им къв числото четири, което се изписва IV с римски числа. От друга страна Блу (синьо) e доста често срещано име в шоубизнеса, като негови представители са писателят Блу Балиет и играчът в NBA Блу Едуардс. Китаристът Дейвид Евънс от U2 също избира това име за дъщеря си, като я кръщава Blue Angel (Син Ангел). Сега тя е на 31 години.

"Знаете ли кой дава лоши имена на децата си? Пош и Бекс", казва комедиантът Стюарт Франсис през 2012 година.

Той говори да Виктория Бекъм (Пош Спайс) и футболистът Дейвид Бекъм. Двойката решава да кръсти първородния си син Brooklyn (Бруклин). Двойката така и не обяснява какво ги подтиква да кръстят сина си на един от районите, влизащи в състава на Ню Йорк. А през 2013 година Кейти Хопкинс дава като пример за име, което изобщо не харесва, именно Бруклин.

Бруклин не е единственото дете на известна двойка, който е кръстен на географска локация.

Шакира и Жерард Пикие дават на първия си син името Milan (Милано). Дъщерята на Майкъл Джексън се казва Paris (Париж), дъщерята на Боно от U2 носи името Memphis (Мемфис). Дъщерята на Алек Балдуин се казва Ireland (Ирландия), а синът на Алиша Кийс е кръстен Egypt (Египет).

През 2013 година Кание Уест и Ким Кардашиян посрещат първото си дете. Феновете с месеци спекулираха как ще се казва то. Разбира се, едва ли са очаквали момиченцето да се казва North (Север). Така цялото име на детето става North West (Север Запад). Майката на Ким, Крис Дженър, обясни, че Nort означава "най-високата сила" и било метафора за това, че детето е "най-високата точка във връзката й с Кание Уест". Останалите деца на двойката също имат интересни имена - Saint (Светец), Chicago (Чикаго) и Psalm (Псалм).

Британската певица Шерил Кол и бившият член на One Direction Лиъм Пейн кръстиха детето си Bear (Мечка). Причината била, че Шерил искала по нетрадиционно име, което да запомниш ведната. Е, Bear със сигурност е такова.

Принцеса може да е титла в някои страни, но за дъщерята на Кати Принс и Питър Андре, това е първото й име. Момичето се казва Princess Tiaamii (Принцеса Тиами). Второто й име също е необичайно и е смесица от имената на двете й баби Теа и Ейми. 

Шеф готвачът Джейми Оливър също дава необичайни имена на децата си. Той дори може да бъде коронуван като кралят на необичайните имена. Първородният му син се казва River Rocket (Река Ракета), а неговите братя и сестри се казват Daisy Boo (Маргаритка Бу), Buddy Bear (Приятелче Мечка), Poppy Honey (Маков Мед) и Petal Blossom (Цъфнало Венчелистче).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

anonymous

преди 3 години

До АнонименКакво като е гении, след като е болен луд? Знаеш ли колко гении има, които са никои и не управляват света?

43

Анонимен

преди 3 години

Абе Мъск си е гении. И то луд гении. Дали ще е за добро ило за лошо, времето ще покаже.

42

Анонимен

преди 3 години

Мъск се помайтапи и журналята веднага наскачаха все едно са видели подпис и печат под това време.

fallback