Pixabay

 

Много жени след месец, а за някои и повече време, прекарано в изолация, нямат търпение да освежат косите си. Ако до момента са разчитали на домашни маски за подхранване или са подрязали леко сухите краища, за новата прическа, която включва и боядисване, е по-добре да се доверят на специалист. А и извънредното положение все някога ще свърши и всяка ще може да отиде спокойно на фризьор и маникюр. Но за това се изисква подготовка!

Ако сте останали #ОтговорниВкъщи и търсите информация за нови прически, сте попаднали на точното място. Срещнахме се с Георги Николов от Keune Concept, за да ни разкаже кои са най-актуалните цветове в косите за сезон пролет/лято 2020 и ни посъветва в кои случаи са най-подходящи.
 
Три основни техники на боядисване
 
Пастелните цветове в бежовата гама, известни още като нюд, както и други две контрастни техники, ще са на мода през този сезон, обяснява коафьорът.
 
Боядисването в стил „Nude ombre“, което стана хит през миналата година, остава актуално и сега.
 
„При него русите цветове леко преливат в светли дължини. Това позволява създаването на по-дълбок наситен корен и много наситено естествено преливане към по-светли дължини“, допълва Николов.
 
Шоколадово-кестенявото или наситено равномерно кестеняво в цялата коса е другата техника, която ще се използва в салоните за красота.
 
6 цвята в косите за пролетта
 
1. Платинена блондинка
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от HAIR.BY.KENZIEE (@hair.by.kenziee) на

 
Платиненорусото е цвят, който не отива на всеки, категоричен е колористът. И препоръчва дамите да обмислят внимателно дали искат промяната. 
 
„Все пак, ако желаете да експериментирате, може да направите този смел избор. Цветът се откроява и носи хладен сексапил“, коментира фризьорът. 
 
2. Огнени нюанси 
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Cdj San Benedetto Del Tronto (@vale_hair_style) на

 
Те са най-предпочитаната тенденция в цвета на косите през този сезон. Ще се използват както тоновете, които са максимално близо до хората с естествено червена (рижа) коса, така и с дълбоките и предизвикателни варианти, смята Георги Николов. Той предупреждава, че въпросните огнени нюанси отиват на хора с по-светла кожа и зелени очи. 
 
Още за цветовете в косите този сезон четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase