Снимка: Pixabay

Прекомерното миене на ръцете по време на изолация води до изсушаване на кожата и поява на различни видове дерматит. Ноктите на ръцете също се променят. Те могат да посивеят, да станат по-груби и да се разслояват лесно. 

Наред с грижата за кожата на ръцете, трябва да помислим и за хидратирането и подхранването на ноктите в домашни условия.
 
Какво да направите, за да имате по-здрави и хубави нокти?
 
В момента хигиената е много важна. Тъй като кожата и ноктите стават по-сухи, не забравяйте да нанасяте овлажняващ крем всяка вечер преди лягане. Има много продукти, които омекотяват и кожичките около ноктите. Също така, изрязвайте редовно и почиствайте нокътната плочка с пилата. А когато повърхността ѝ стане по-гладка, може да нанасяте лак заздравител. Ако не разполагате с такъв обаче, някои домашни средства също вършат работа.
 
Ябълков оцет
 
Истинският ябълков оцет съдържа ценни аминокиселини и антиоксиданти, които имат антибактериални и противогъбични свойства. Оцетната киселина премахва посивяването и предотвратява образуването на гъбички.
 
Ако ноктите ви са с променен цвят, изтънели или просто искате да ги дезинфекцирате, ги накиснете за около 20 минути в разтвор от равни части вода и ябълков оцет. Може и да намажете плочките с памучни тампони.
 
Масло от риган
 
По принцип маслото от чаено дърво подхранва ефикасно ноктите, но ако не разполагате с такова, маслото от риган също върши работа. В него се съдържа веществото тимол, което е със силни антибактериални свойства.
 
За да подобрите здравината на вашите нокти и да се избавите от бактериите, попаднали по тях, потопете памучен тампон в масло от риган и хубаво ги намажете с него.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase