Снимка: БГНЕС

Шофьорът, предизвикал катастрофата, при която загина Милен Цветков, е отведен в СДВР, където ще му бъде повдигнато обвинение.

Трагичният инцидент стана около 18:00 часа на Великден в София. Журналистът спрял на червен светофар пред столичен мол на бул. „Черни връх“. Отзад се врязала колата на 22-годишния Кристиан Николов. Спешните медици, пристигнали на мястото, установили, че журналистът все още има пулс. Линейката тръгнала към „Пирогов”, но на път за болницата Милен Цветков издъхнал, припомня Нова тв.

Още по темата

След катастрофата Николов е задържан за 24 часа в 4 РПУ, а днес е отведен в СДВР. От прокуратурата съобщават, че мярката му за задържане е удължена на 72 часа с постановление на дежурния прокурор.

Кристиан Николов е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, от което е установено, че е шофирал под въздействие на канабис и амфетамин. Софийска градска прокуратура ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" за 22-годишния мъж.

От справка на отдел „Пътна полиция“ – СДВР се установява, че обвиняемият Николов е правоспособен шофьор, като спрямо него има издадено наказателно постановление за регистрирано предишно нарушение на Закона
за движението на пътищата.

В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Десислава Николова, майка на обвиняемия. Тя е изпълнителен директор на "Винпром – Карнобат”.

На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка за произхода на парите, с които е купена колата,  шофирана от Кристиан.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase