Pixabay
fallback

Наближава Великден. Въпреки че тази година той няма да е същият заради извънредното положение, много семейства се готвят за месене на козунак и приготвяне на агнешко. Традицията с боядисването на яйцата също ще бъде спазена.

В магазините отдавна има разнообразие от бои, от които може да избирате за украсата на вашите яйца. Не само заради карантината, а въобще през последните няколко години, се забелязва една тенденция – все повече хора се връщат към начина, по който нашите баби са шарели яйцата.
 
Има много начини, чрез които може да използваме естествените бои. А и все пак сега имаме повече свободно време, което може да използваме, за да опитаме най-популярните варианти. Цветът, който се получава като краен резултат, не е толкова наситен, но пък ще сме сигурни, че яйцата са безвредни за консумация.

Подготовката е много важна
 
Може би всички са се сблъсквали с проблема с трудното белене на яйцата. За да го предотвратите, купете още отсега яйцата и ги оставете да престоят поне 2-3 дни. За предпочитане е те да са бели, за да може да се боядисат по-хубаво, но с жълтите също може да станат сполучливи комбинации.
 
След като ги почистите хубаво с гъба и сапун, ги сварявате с малко оцет, за да не се напукат. Когато изстинат, ги прибирате за известно време в хладилника. По-късно, когато приготвите натуралните бои, ще ги потапяте в тях.
 
С кои натурални средства да си направите бои?
 
Жълта – използвайте 3-4 супени лъжици куркума, които да залеете с около 400 мл вода. Добавете 1 чаена лъжица морска сол и 2 лъжици оцет. 

Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback