Снимка: iStock
fallback

Продукти:

1 агнешки бут без кост (3 кг)
120 мл червено вино
Сокът от 1 лимон
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици горчица
3 скилидки чесън, нарязан
1 супена лъжица ябълков оцет
1 супена лъжица розмарин
1 чаена лъжица мащерка
1 чаена лъжица морска сол
½ чаена лъжица черен пипер
 
Приготвяне:
 
Оставете агнешкото на стайна температура за 2 часа. Излейте виното в купата на мултикукъра. Смесете лимоновия сок, меда, горчицата, чесъна, оцета, подправките в купа. Разбърквайте, докато се получи гъста паста. Масажирайте месото с пастата, докато се втрие добре и попие ароматите. Поставете месото в купата на мултикукъра. Настройте на програма за печене 5 часа. Оставете месото да почине за 20 минути преди да сервирате.

Още рецепти за Великден вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Д-р Данов

преди 4 години

От Днес не само ще се любуваме на илюзията от снимката , а и салатка няма да има от къде да си сглобим! Весели празници!

2

Д.Кънев

преди 4 години

Е и тази година ще се размина с агнешкото.Бойко Борисов ми го взе пед носа.Е белким се задави.

1

дедо Ташунко

преди 4 години

Благодаря за рецептата. Само не зная какво означава мултикукър. Да не би това да е нещо като инжекопляктор? Преди 60 г. така наричахме автоматичната само?бачка с п?дал.

fallback