Снимка: iStock

Продукти:

1 агнешки бут без кост (3 кг)
120 мл червено вино
Сокът от 1 лимон
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици горчица
3 скилидки чесън, нарязан
1 супена лъжица ябълков оцет
1 супена лъжица розмарин
1 чаена лъжица мащерка
1 чаена лъжица морска сол
½ чаена лъжица черен пипер
 
Приготвяне:
 
Оставете агнешкото на стайна температура за 2 часа. Излейте виното в купата на мултикукъра. Смесете лимоновия сок, меда, горчицата, чесъна, оцета, подправките в купа. Разбърквайте, докато се получи гъста паста. Масажирайте месото с пастата, докато се втрие добре и попие ароматите. Поставете месото в купата на мултикукъра. Настройте на програма за печене 5 часа. Оставете месото да почине за 20 минути преди да сервирате.

Още рецепти за Великден вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase