IStockphoto
fallback

Заразата от коронавирус накара много хора да останат по домовете си и да забравят за социалните контакти. Вече втора седмица ние сме помолени да бъдем #ОтговорниВкъщи и да не излизаме навън без основателна причина. По този начин се надяваме да спрем разпространението на COVID-19 и по-скоро да се върнем към нормалния си начин на живот.

Ако живеете с домашен любимец, най-вероятно мислите, че това е мечтаното време за тях. Постоянно сте им подръка и могат да се възползват от вашата любов, когато си поискат. Но социалната дистанция може да се окаже трудна задача за животните. Те също изпитват безпокойство, тревожност и скука.
 
Ето няколко съвета как да занимавате домашния си любимец вкъщи:
 
1. Създайте ежедневна рутина
 
Според ветеринаря Травис Арнт, животните обичат рутината и структурираните планове. Макар да изглежда, че нищо не разбират, всъщност повтарянето на едно и също всеки ден доставя огромно удоволствие на нашите любимци.
 
Ако сте имали ежедневна рутина, която сега не се вписва в ситуацията, се опитайте да създадете нов план. „Решете кога точно ще си играете с домашния ви любимец – преди или след работа, по време на обедната ви почивка“, казва Арнт пред „Insider“. Той добавя, че това е от изключително значение за хората, които работят от вкъщи и са по цял ден с животното.
 
2. Запасете се с достатъчно храна и лекарства
 
Социалната дистанция и множеството затворени магазини карат хората да се презапасяват с хранителни продукти и лекарства за семейството си. Ако живеете с домашен любимец, добре е да помислите и за него. Според д-р Арнт, добре е да купите храна за две седмици напред, както и да се запасите с лекарства.
 
Особено важно е да вземете мерки срещу кърлежи и бълхи, тъй като времето започва да се затопля и вашият любимец може да хване нещо, когато го разхождате навън. Собствениците на котки трябва да помислят и за някакви занимателни игри вкъщи.
 
Още съвети за грижата за домашните любимци четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback