Pixabay

Живеем във време на световна пандемия, макар много от нас да не са предполагали, че можем да бъдем в тази ситуация.

Експерти ежедневно повтарят колко е важна социалната изолация, за да предпазим себе си и близките си, а всичко това има и една положителна страна – ще имаме повече време за нещата, които иначе някак остават на втори план.
 
Така, докато сте вкъщи, можете да наваксате и да се обогатите с няколко добри заглавия, които се превърнаха в истински хит.
 
Разбира се, книгата остава един от най-добрите начини да се разнообразим, да подсилим въображението си и да научим нещо ново.
 
Подбрахме за вас 5 много добри заглавия, които същевременно са доста различни, за да отговорим на всеки вкус.
 
С някои от тях ще се развеселите, а други ще ви накарат да се замислите за много неща от живота.

1. Елиф Шафак – „Любов“
 
„Любов“ е един от бестселърите на турската писателка Елиф Шафак. Книгата е публикувана през март 2009 година, а авторката ѝ я пише в продължение на над 15 години.
 
Разказва се за Ела Рубинстайн, 40-годишна домакиня от Бостън, майка на три деца и рецензент към литературна агенция. Първата ѝ задача е да прочете и оцени „Сладко богохулство“ – роман, написан от напълно неизвестен автор на име Азис Захара. Книгата на Захара разказва през погледа на различни хора за пътя, извървян от Шамс към Руми, както и за ролята, която дервишът изиграва при трансформирането на успешния, но нещастен духовник, в отдаден мистик, страстен поет и защитник на любовта. Завладяна от „правилата“ на суфизма, които защитават равенството на всички хора и религии и искрицата любов, която всеки носи в себе си, Ела осъзнава, че историята на Руми е огледало на нейния живот и че Захара – както Шамс, идва, за да я освободи.
 
„Любов“ обединява в едно Изтока и Запада, минало и настояще, за да даде на читателя завладяващ, драматичен и жив разказ за любовта. Това е книга, която ни оставя без дъх, но най-вече отговаря на големия въпрос: „Как любовта може да промени живота ни?“.

2. Джордж Оруел – „Фермата на животните“
 
Книгата е изключително интересна и дава много поводи за размишления. Героят Джоунс има ферма с животни, които обаче един ден вдигат бунт и го прогонват. Превратът се води от свинете във фермата, които самостоятелно се провъзгласяват за най-умни сред останалите животни. Книгата проследява израждането на революцията към тоталитаризъм, опорочаването на идеалите, отстраняването на съперниците, измислените врагове, дезинформацията и всички инструменти на манипулацията. Лозунгът, който издигат свинете във фермата е „Всички животни са равни, но някои са по-равни от други“.
 
Кои други заглавия може да прочетете, вижте в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase