Снимка: iStock
fallback

Продукти:

1 и ½ чаши сварено пилешко на късове
1 супена лъжица масло
½ чаша нарязан пресен лук
½ чаена лъжица чесън или чеснов прах
100 г зелени люти чушки
300 мл гъбен бульон
½ чаша заквасена сметана
1 чаша настъргано сирене чедър
6 тортили
¼ чаша прясно мляко
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. В тиган на средна температура разтопете маслото и сотирайте лука. Добавете чесновия прах и нарязаните люти чушки, бульона и сметаната. Разбъркайте добре. Запазете ¾ от соса настрана. Останалият сос прехвърлете в тигана. Добавете пилешкото и ½ чаша от чедъра. Разбъркайте добре.
 
Напълнете всяка тортиля с плънката и завийте на руло. Подредете ги в подготвената тава. В малка купа смесете запазените ¾ сос с млякото. Залейте енчиладите в тавата със соса. Покрийте с останалото сирене чедър. Печете за 30 минути до златисто.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 4 години

Енчиволга има ли? Питам за една позната ...

2

Пенсионер

преди 4 години

Пиле знам какво е , но Енчилада ...!

1

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

полицията спря вчера сватба от 350 човека във ГРАД ВЪЛЧЕДРЪМ БРАВО

fallback