Снимка: iStock

Продукти:

500 г телешка кайма
1 чаша хлебни трохи или галета
1 супена лъжица сушен магданоз
1 супена лъжица настърган пармезан
¼ чаена лъжица черен пипер
1/8 чаена лъжица чеснов прах
1 разбито яйце
За соса:
¾ чаша нарязан лук
5 скилидки чесън, пресован
¼ чаша зехтин
500 г домати от консерва
2 чаени лъжици сол
1 чаена лъжица захар
1 дафинов лист
300 г доматена паста
¾ чаена лъжица сушен босилек
½ чаена лъжица черен пипер
 
Приготвяне:
 
В голяма купа смесете каймата, галетата, магданоза, пармезана, ¼ чаена лъжица пипер, чеснов прах и разбитото яйце. Смесете добре и оформете 12 кюфтенца. Охладете в хладилник за 1 час, ако е необходимо.
 
В голям дълбок тиган на средна температура сотирайте лука и чесъна в зехтина, докато станат полупрозрачни. Добавете доматите, солта, захарта и дафиновия лист. Покрийте и намалете котлона. Оставете да къкри за час и половина. Добавете доматената паста, босилека, ½ чаена лъжица пипер и кюфтенцата. Оставете да къкри 30 минути. Сервирайте върху канапе от сварени спагети.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase