Снимка: Pixabay

Европейската комисия (ЕК) обмисля да предприеме поредица от инициативи за по-малко отпадъци и повече рециклиране на суровини. В цяла Европа трябва да се забрани унищожаването на непродадени и трайни стоки. Това е част от плана за редуциране на отпадъците и опазване на природните ресурси. Подробностите скоро трябва да бъдат представени в проектозакон, пише Die Zeit, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria

Напоследък често се отправя критика към онлайн търговците на дребно като Amazon. Обвиненията са свързани с изхвърлянето на твърде много продукти, които всъщност още са годни за употреба. 
 
Предвижда се в бъдеще мобилните телефони и други подобни устройства да се проектират така, че да могат да бъдат ремонтирани. Със своята концепция Комисията се надява на 700 000 нови работни места до 2030 г.
 
"Много устройства спират да работят, не могат да бъдат повторно използвани или рециклирани, направени са само за еднократна употреба", разкритикува вицепрезидентът на Комисията Франс Тимерманс при представянето на плана за действие на кръговата икономика. Кардинални мерки трябва да се предприемат, за да стане Европа климатично неутрална и икономически конкурентна до 2050 г., както и да се опази околната й среда. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase