Снимка: iStock

Продукти:

5 броя средно големи глави червено цвекло, почистено
2 супени лъжици балсамов оцет
2 супени лъжици кленов сироп
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Увийте главите цвекло в алуминиево фолио и ги поставете в тава за печене. Печете ги за около час, докато омекнат добре. Свалете фолиото и охладете до стайна температура или около 15 минути. Обелете и нарежете главите на едри кубчета. Отделно смесете кленовия сироп с оцета, солта и пипера. Разбъркайте. Залейте цвеклото с винегрета. Охладете в хладилник за около час преди сервиране.
 
По желание можете да сервирате с кубчета сирене, рукола, зелена салата или друго по избор.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase