Снимка: iStock
fallback

Продукти:

220 г брашно
125 г пудра захар
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
1 чаена лъжица бакпулвер
¾ чаена лъжица сода
¼ чаена лъжица сол
1 яйце
250 г кисело мляко
85 г масло, разтопено
1 супена лъжица лимонов сок
За поръската:
80 мл лимонов сок
4 супени лъжици захар
1 чаена лъжица настъргана лимонова кора

Приготвяне:

Поставете хартия за печене в 12 форми за мъфини. В голяма купа смесете първите 6 съставки. В друга купа разбийте яйцето, киселото мляко, маслото и лимоновия сок. Добавете към сухите съставки и разбъркайте. Напълнете формите за мъфини със сместа. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути или до суха клечка.

Охладете 5-6 минути преди да извадите мъфините от формите. С помощта на шиш надупчете мъфините на няколко места отгоре. В тиган на средна температура смесете продуктите за поръската. Разбъркайте на средна към ниска температура, докато захарта се разтопи. Поръсете мъфините с поръската, като гледате да напълните дупчиците. Оставете ги да се охладят още малко преди сервиране.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Ника

преди 4 години

Стига с тия"мъфини".Толкова грозна дума.КЕКСЧЕ -за да сме различни,за да сме себе си.Не сте ли съгласни?

fallback