Снимка: istock

Продукти:

1 глава червено цвекло
250-300 г масло
250 г пудра захар
100 г кафява захар
3 яйца
1 чаена лъжица ванилия
200 г брашно
60 г какао на прах
½ чаена лъжица сол
290 г начупен черен шоколад

Приготвяне:

Сварете цвеклото в тенджера с вода, докато омекне. Охладете го напълно, след това го пюрирайте. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.

На водна баня разтопете маслото и го добавете към пюрето с цвекло. С миксер разбийте двата вида захар заедно с яйцата и ванилията. Разбийте много добре, докато се смесят. Пресейте брашното със солта. Смесете мокрите със сухите съставки. Добавете към тях и начупения шоколад.

Излейте сместа в тавата. Печете за около 25-30 минути или до суха клечка. Охладете напълно преди да сервирате.

Повече рецеоти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase