Снимка: istock
fallback

Продукти:

1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязан
2 стръка целина, нарязани
1 морков, нарязан
1 скилидка чесън, пресован
½ супена лъжица кориандър
175 г червена леща
1,2 литра зеленчуков бульон
400 г домати, обелени и нарязани
2 супени лъжици доматено пюре
1 дафинов лист
За гарнировка:
4 супени лъжици кисело мляко
2 супени лъжици пресен кориандър, нарязан

Приготвяне:

Загрейте зехтина в тенджера. Запържете лука за няколко минути, като разбърквате да не загори. Добавете целината и моркова. Гответе за още 3 минути. Добавете чесъна, кимиона, кориандъра и разбърквайте за още 2-3 минути.

Добавете лещата, бульона, доматите заедно със сока им в тенджерата, дафиновия лист. Намалете котлона и оставете да заври под похлупак, наполовина затворен. Разбърквайте от време на време за около 25-30 минути.

Нарежете пресния кориандър на ситно и го смесете с киселото мляко.

Извадете дафиновия лист от супата. Пасирайте я с пасатор, докато добие гладка консистенция. Отново я върнете на котлона. Прибавете киселото мляко с кориандъра, разбъркайте и сервирайте. 

Още апетитни рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

актуална рецепта :)

преди 4 години

В контекста на корона-презапасяването трябва да пуснете и рубрика "Какво да си приготвим от консерви"

fallback