fallback

Вече не само Пиза си има наклонена кула. По стъпките на италианския град върви и Далас, където сграда си остана наклонена след доста неуспешен опит за контролирано събаряне.

Преди години в 11-етажната сграда се е помещавала компанията Affiliated Computer Services. Властите обаче искали да съборят сградата и решили, че най-оптимално е това да се случи с контролирана експлозия, пише Huffington post.

Експлозията обаче била много неуспешна и след взрива сградата тя се наклонила на една страна, което довело до сравнения с Наклонената кула в Пиза в интернет пространството.

"На кой му е нужна кулата в Пиза? Имаме си Наклонената кула в Далас", пише местен в социалната мрежа Twitter.

По-късно в уебсайт за онлайн петиции дори се повявява подписка за спасяването на "тази забележителност от унищожение", в която се отбелязва, че ако не за друго, тя трябва да остане в града заради шегите, които предизвиква, както и защото "добавя характер" на града. До момента тя е подписана от около 1500 души.

Who needs Pisa? We have the Leaning Tower of Dallas pic.twitter.com/9A5fjeHDZG

— David Rancken (@rancken) February 17, 2020

Стивън Петигрю, ръководител на компанията, наета да събори сградата твърди, че експлозивите, използвани за целта са се взривили, но основните носещи колони са се оказали по-здрави от очакваното и вместо да се срине, половината сграда единствено се наклонила.

Очаква се обаче "Наклонената кула в Далас" в крайна сметка да бъде съборена от булдозери.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

911

преди 4 години

А уж Осама ги сваляше по-лесно?

2

Курти

преди 4 години

Аз защото е по интересна от къщи в Барселона и билетчета за търкане.

1

Щата АлабаЛа

преди 4 години

Ала-бала-потокала.Дрън-дрън ярина.Кой прочете докрай тази глупост?

fallback