Снимка: БГНЕС
fallback
Документите за екстрадирането на Васил Божков по обвиненията за ръководство на организирана престъпна група ще бъдат предадени днес от прокуратурата на министерството на правосъдието и ще бъдат изпратени незабавно в Абу Даби.
 
Вчера излезе непотвърдена информация, че бизнесменът е бил освободен от ареста в Обединените арабски емирства, но е с отнет паспорт и няма право да напуска страната.
Oще по темата
Според източници на телевизията, Божков е поискал да бъде на свобода, докато тече процедурата по евентуална негова екстрадиция у нас. 
 
Вчера министерството на външните работи съобщи, че България не е уведомявана от Обединените арабски емирства, че Васил Божков да е освобождаван от ареста.
 
Посланик Богдан Коларов е отправил спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна.
 
Към бизнесмена има повдигнати от българската прокуратура общо 11 обвинения, в това число – за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

салам от месо?? Ъ Ъ

преди 4 години

каква е разликата с оня дето си е построил асансьорна шахта в коато може да се инсталира СС400 за залпов огън срещу Банкя и Васко който ишел да пооправи тен и сръбне коктейл по красивите плажове на ЕмиратствотоКак? Има разбира се. Ако утре разтръбят че Единият ограбил Тъща си другият Цецко си, намя да им повярвам защото невярвам че саламите се правят от месо

118

Анонимен

преди 4 години

нещо не се вдява тъз новина в иглата с нямащия право да напуска. което означава и напускане на Емирата в посока към Бългерата.мислете като пишете

117

Анонимен

преди 4 години

КАК РАЗБРА ЧЕ Е УМЕН, ЧЕ Е ШАХМАТИСТ- ЗАСЕГА ЗНАЕМ ЧЕ Е ПРЕСТЪПНИК И БАНДИТ- УБИВАЛ ИЗНАСИЛВАЛ МАМИЛ- АЗ ЧУХ ОТ НЕГО СЛЕДНОТО: АЗ НА ТАЯ ИЗМИСЛЕН ДЪРЖАВА НЯАМ ДА ПЛАЩАМ НИТО СТИНКЪ- ТОВА НЕ МИ ПРОЗВУЧА КАТО КАЗАНО ОТ УМЕН ЧОВЕК, НО ВЕРОЯТНО МИЛИАРДИТЕ И ПУРАТА СА ДОПРИНЕСЛИ ЗА ВИЗИЯТА...АХ ДА И ЖЕЛАНИЕТО ДА ПОРЪЧВА И УБИВА ТИЯ КОИТО МУ ПРЕЧАТ.

fallback