Димитър Кьосемарлиев за Tialoto.bg

 Ако сте фенове на бойните спортове, няма как да не сте чували името Албена Ситнилска. Тя е световен и европейски шампион по таекуондо и кикбокс. Преди 16 години за нея се заговори като за една от най-силните и опасни българки в бойните спортове. Носителка е на наградата „Златен пояс“ в категория на най-добър спортист при жените от Националната асоциация на бойните спортове. До момента Ситнилска не познава загубата.

 
Залата е мястото, където Албена прекарва по-голяма част от времето си. Казва, че ако наистина искаш да си добър в нещо, трябва сериозно да му се отдадеш. Именно в нейния втори дом се срещаме, за да поговорим за живота, кариерата ѝ и предстоящата гала вечер от веригата SENSHI. В него Албена ще направи своя дебют срещу украинката Анна Издебска, която е европейска шампионка по киокушин.

„Не се притеснявам. Просто се подготвям за тази битка, която наистина ще е интересна, защото е сблъсък на два различни стила и ще се получи нещо интересно“, казва тя.
 
Събитието ще се проведе във Варна, което дава още по-голямо предимство за нашето момиче. Шампионката ни споделя, че родната публика винаги я зарежда и усеща как залата избухва, когато хората са на нейна страна.
 
Признава, че има доза притеснение, както при всеки дебют, но обещава да даде максимума от себе си и да зарадва българските привърженици. Както се казва, в родината дори и стените помагат, но викът на публиката е нещото, което може да те надъха още повече.
 
„Определено е много по-добре, когато имаш подкрепа и усещаш тази подкрепа. Ако е многобройна и гръмне, тогава вече става още по-трудно за съперничката“.
 
Всичко започва за Албена доста отдавна, когато съвсем случайно попада в залата за таекуондо. По ирония на съдбата, точно тогава състезателите се връщат с медали, които блестят в очите на Ситнилска. Това я кара да се запише и тя, за да постигне същите успехи като предшествениците си.
 
Резултатите не закъсняват и Албена започва да жъне успех след успех. Първата ѝ титла идва преди толкова дълго време, че не помни точната дата, но пък усещането ще остане завинаги в ума ѝ. Още по-голям отпечатък оставя това, че всичко се случва пред българска публика.
 
„Емоциите са огромни, еуфория, адреналин, всичко на макс. Винаги ще го помня“.
 
Още за световната шампионка по таекуондо и SEHNSHI четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase