Покрай телевизионните формати за готвене или ходенето в някой изискан ресторант, онези от нас, които обичат сладичкото, искат да експериментират с нещо ново. Вместо чийзкейка или кексчетата, които някои домакини приготвят всяка събота, идеята за някакво шоколадово изкушение, се върти все повече в главите ни.
Вместо да похапвате от кофичката с течен шоколад гледайки „Приятели“, ви предлагаме да опитате днешната ни рецепта – за лава кейк. Този изискан десерт няма да ви отнеме много усилия. Трябва само да спазите точно указанията.
Необходими продукти:
– 110 г масло;
– 3 бр. яйца;
– 4 супени лъжици захар;
– 2 супени лъжици брашно;
– 170 г натурален шоколад.
Начин на приготвяне:
Вземете подходяща купа. Чукнете яйцата и ги разбийте хубаво с миксер. После добавете захарта и бъркайте още няколко минути.
Вземете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня. Може да го направите на котлона или в микровълновата, както ви е по-удобно.
Към пухкавата смес с яйцата добавяте малко по малко брашното и бъркате. После правите същото с шоколадовата смес, но не забравяйте, че първо трябва да изстине.
Още за приготвянето на лава кейк четете в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 4 годиниПо кулинарните предавания лава кейкът има течен център(ядро), което при загребване се разтича, но доколко тази рецепта го постига е друг въпрос
2
Анонимен
преди 4 годиниЛава кейк, хахахахахахаха добре
1
маде ин Булгари
преди 4 годиниТова е суфле. Никакъв лава каке.