Снимка: iStock

Продукти:

125 г масло
150 г пудра захар
1 чаена лъжица ванилия
1 яйце, разбито
2 банана, намачкани
190 г брашно с набухвател
60 мл прясно мляко
 
Приготвяне:
 
Намазнете форма за печене и я поръсете с брашно. Разтопете маслото, добавете захарта и ванилията заедно в тиган на средна температура. Свалете от котлона и добавете намачканите банани. Смесете много добре. Добавете яйцето. Разбъркайте с миксера. Добавете брашното и млякото. Разбийте с миксера. Излейте сместа в подготвената форма. Печете в загрята на 150-170 градуса фурна за около 35 минути или до суха клечка. Охладете за 10-15 минути преди да нарежете кекса.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase