Снимка: iStock

Продукти:

4 резена пушен бекон
½ глава лук, нарязан на колелца
420 г сварени пилешки гърди, накъсани
160 мл барбекю сос
1 тесто за пица, готово или домашно
120 г настъргана моцарела
2 супени лъжици ситно нарязан кориандър
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Запържете бекона в тиган с много малко мазнина. След това го отцедете върху кухненска хартия. В същата мазнина запържете лука и накъсаното пилешко, докато лукът омекне. Добавете барбекю соса, разбъркайте и свалете от огъня. Върнете бекона в тигана и разбъркайте без да слагате на котлона.
 
Разстелете тестото за пица върху плота, като го разточите. Разрежете го наполовина. Разделете плънката на две между двете парчета тесто и я разпръснете само върху едната половина на всеки лист тесто. Поръсете с още малко барбекю сос плънката. Поръсете с кориандъра и настърганата моцарела. Завийте тестото на руло, като притиснете от всеки край, за да не излезе плънката.
 
Печете в леко намазнена тава за около 25 минути. Извадете пицата от фурната и я оставете да почине 10 минути преди сервиране.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase