БГНЕС

Финалът на шампионата по американски футбол вече приключи, но в САЩ още дълго ще се говори не само за победителя, а и за невероятното шоу, което Дженифър Лопес и колежката ѝ Шакира направиха на полувремето. Двете звезди смениха по няколко тоалета на сцената и с тях показаха, че не се срамуват от телата си. 

На 02 февруари тя стана на 43, а половинката ѝ – Жерар Пике, на 33. Разликата между тях е цели 10 години, но гледайки ги на снимките, никой не може да даде тази възраст на певицата.
 
Каква е тайната на Шакира за перфектно тяло?
 
Не може да се каже, че певицата е слаба. Тя също си има някои по-пухкави страни, но спазва режим, с който се старае да поддържа едно и също тегло.
 
Тренира шест пъти седмично
 
Противно на схващанията, че прекомерното трениране може да бъде вредно за организма, инструкторът на певицата – Анна Кайзер, разкрива в свои интервюта пред медиите, че всеки ден тя прави различно натоварване, което до голяма степен идва и от нейните работни ангажименти. Има само един ден за почивка.
 
„Когато тя има дълги репетиции в залата по танци, тогава денят ѝ започва с нещо много по-лесно, например 20-минутни упражнения“, обяснява треньорът.

Тя постоянно редува различни упражнения 
 
Ако Шакира има повече свободно време, Кайзер ѝ изготвя специална програма за деня във фитнес студиото. Тя редува HIIT тренировки с танци и кръгови упражнения. Според жената, която я насочва, ако човек прави едно и също, бързо ще се отегчи и ще загуби мотивация. Затова тя постоянно дава по нещо ново на певицата. 
 
Шакира иска да бъде във форма не само за някакво събитие като Супербоул или концерт. Тя обича фитнеса и уелнеса, ето защо вече е над 40 и няма сериозни контузии нито в залата, нито на сцената, коментира още инструкторката ѝ. 
 
Още за тайната на Шакира за перфектна фигура четете в Tialoto.bg 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase