БГНЕС

Според Пиер Дюкан диетата не трябва да е синоним на страдание и строги ограничения. И като доказателство е неговото лично кулинарно изобретение. Десертът носи ексцентричното име „Бяла лудост“ – невероятно сладък, но в същото време нискокалоричен.

Необходими продукти:

4 лимона

лимонова кора

2 бр. желатинови листа

100 г извара с нулево съдържание на мазнини

2 с.л. стевия

2 белтъка

щипка сол

Подготовка

Изстискайте сока от четири лимона и настържете кората на един от тях.

Поставете листата желатин в купа със студена вода за няколко минути, за да набъбне. След това махнете водата.

Загрейте лимонов сок в малка тенджера, добавете желатина, изварата и стевията. Разбийте белтъците на сняг, добавяйки щипка сол и внимателно комбинирайте двете смеси.

Изсипете сместа в силиконова форма и поставете в хладилник поне два часа.

Вкусният диетичен десерт по рецепта на д-р Дюкан е готов!

Още рецепти четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase