Виолета Иванова след броени часове потегля на околосветско пътешествие със своят мотор.

Обиколките на света с мотор е естествено продължение на страстта й. Придобила смелост след няколко по-големи солови пътешествия.

Любовта й към моторите е от много години, но за първи път се качва на 2 колела през 2011 г.

"Просто реших, че искам да направя нещо по-голямо от мен самата, което да е от полза не само за мен. Аз не гледам на това приключение като на нещо "Един път в живота", за мен това е просто една крачка, вече имам планове за следващи пътувания", казва Виолета пред Bulgaria ON AIR.

Когато страстта й се разпалила много хора не вярвали в нея, казвали й че е луда. В началото на пътуванията си имала инцидент и тогава много хора й казали да не продължава с този начин на живот.

Сега тя се отправя на пътешествие към Южна Америка. Тя и моторът Борко ще продължат през Централна Америка и от там ще отидат към САЩ. Планът й е да прекоси САЩ от Запад на Изток, а после ще отиде в Канада и ще лети заедно с мотора си към Казабланка в Мароко.

Решението за пътешествието взела преди 2 години. Времето за обиколката обаче не е съобразявала с метеорологичните условия и е наясно, че обиколка на света ще й предложи всичко.

Пътуването й обаче се отлага по непредвидени обстоятелства. Преди година чупи челюстта си в Индия и й отнема време да се възстанови.

Смелите й планове са подкрепени от семейството и приятелите й.

"На първо място е съпругът ми, който не само ме подкрепя и разбира, а понякога той е човекът, който ми казва "Можеш, давай!". В момента, в който взех това решение раакцията му беше "Действай!", казва Виолета.

Виолета няма за цел постави рекорд на Гинес, но това не е изключено, защото тя е първата жена в света, която обикаля света с тази марка мотоциклет. 

За приключението си българката казва, че е вдъхновена от жаждата за свобода и от стремежа да покаже на дъщерите си и на всички жени по света, че могат да постигнат всичко, за което си мечтаят, стига да се опитат.

Очаква се пътешествието на Виолета да завърши в края на април тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase