Снимка: БГНЕС
fallback

Вече от няколко дни принц Хари и Меган Маркъл живеят щастливо на канадския остров Ванкувър в имение за 20 милиона долара.

Всеки път, когато двойката излезе на разходка, тя е придружена от няколко бодигарда, които наскоро започнаха да снимат и колите на чуждестранните медии, които си позволяват да щракват "без да искат позволение" усмихнатите Хари и Меган. Но канадците питат – кой плаща за тази охрана, след като херцозите на Съсекс няма да взимат държавни пари от Великобритания?

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо и до днес не е отговорил на този въпрос, а вероятността на държавата да бъде връчена сметка за милиони долари е голяма. Според британските медии именно това ще стане – Канада ще поеме разходите по двамата херцози. Но по думите на Трюдо, дискусията още продължава.

Oще по темата
За да не се наложи със своите данъци да плащат охраната на Меган и Хари, няколко канадци започват петиция, която има за цел да накара двойката сама да си поеме разходите. Вече са събрани близо 90 хил. подписа, съобщава The Independent.

"Канадците пожелават на херцога и херцогинята на Съсекс всичко най-добро в търсенето на финансова независимост. Постигането на тяхната цел е важно, тъй като канадците не трябва да плащат сметките на двойката“, гласи текстът към петицията.

Аарон Вудрик, директор на Федерацията на данъкоплатците в Канада, казва, че кампанията не е срещу Хари и Меган, а има за цел да държи данъците на гражданите ниски, а правителството – честно.

"През последните няколко седмици получих много обаждания от хора, които казваха, че приветстват двойката тук, но не искат да й плащат сметките. В последно време това чувство стана още по-ясно. Канада е гостоприемна страна, но някои хора виждат Хари и Меган като заможни звезди, а не членове на кралското семейство. Те са тук точно заради това – да се откъснат от кралското семейство. Но част от начинанието е да си плащат сами сметките“, обяснява Вурдик.

Според експерти, цитирани от Globe and Mail, годишната сметка за охраната на Меган и Хари и синът им Арчи може да достигне 10 милиона долара.

"Мисля, че те или са обикновени граждани, или членове на кралското семейство. Не може и двете. Ако са обикновени граждани, то значи нямат нужда от охрана. И в двата случая – Канада не трябва да плаща“, казва 70-годишният Брус Уелш, който е бивш музикант и радио водещ в Сидни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 4 години

не ги мислете,те ще се оправят,достатъчно известни са и могат да си живеят дори само от участия в реклами

40

Анонимен

преди 4 години

Коя точно наша минархия не уважаваме? Цар Симеон Велики, цар Калоян ли? Уважаваме ги, изкючителни управници и стратези. А това недоразумение Симеон от Испания сам доказа, че е обикновен търгаш. Дойде тук, слабоговорещ български, декларирайки, че няма да търси имотите, които са ползвали рода му, докато са живели тук. Но не само ги поиска, но и сега съди България!

39

кристина

преди 4 години

добро утро на форума..хехе, да дойдат тук, ние сме готови да плащаме, така или иначе плащаме невероятни суми за охрана на всички дебели, алчни политици, едни повече или по-малко..баце може да го позволи..

fallback