Снимка: iStock

Продукти:

500 г бекон
1 зелка, нарязана
1 глава кромид лук, нарязан на едро
350-400 г гъби, нарязани
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
 
Приготвяне:
 
В тиган на средна температура загрейте малко олио или зехтин за пържене. В него запържете нарязания бекон, като разбърквате постоянно. Когато добие златиста коричка го извадете и отцедете от мазнината. Изхвърлете мазнината от бекона. Загрейте друга, чиста мазнина в същия тиган. В нея запържете нарязаните зеле, лук и гъби. След като омекнат, върнете бекона в тигана. Овкусете с подправките и пържете, докато ястието добие цялостно златист цвят.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase