Снимка: iStock

Продукти:

1 супена лъжица олио
1 глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, пресовани
2 чаени лъжици пресен джинджифил, настърган
1 и ½ чаени лъжици кимион
1 и ½ чаени лъжици кориандър
½ чаена лъжичка канела
1 щипка карамфил
3 домата, нарязани
2 сладки картофа, обелени и нарязани
1 морков, обелен и нарязан
1 литър вода
1 чаена лъжичка сол
40 г фъстъци, счукани
1 щипка лют червен пипер
2 супени лъжици фъстъчено масло
пресен кориандър за поръсване, нарязан на ситно
 
Приготвяне:
 
Загрейте олиото в дълбока тенджера на средна към силна температура. Сотирайте лука за 10 минути, докато покафенее. Смесете чесъна, джинджифила, кимиона, кориандъра, канелата и карамфила. Добавете към предварително нарязаните домати, сладки картофи и моркови. Разбъркайте и прибавете към лука. Гответе за още 5-6 минути, като разбърквате. Залейте с водата. Овкусете със сол. Оставете да заври, намалете котлона и оставете супата да къкри 30 минути.
 
Свалете супата от котлона. Пасирайте с пасатор, докато се получи гладка консистенция. Овкусете с лютия пипер. Върнете супата на котлона. В нея разбъркайте фъстъченото масло и оставете да се загрее отново добре, но без да заври. Сервирайте супата декорирана с пресния кориандър и счуканите ядки.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase