Снимка: БГНЕС
fallback

Кралица Елизабет II се съгласи на „период на преход“, в който херцогът и херцогинята на Съсекс ще прекарат време в Канада и Великобритания, пише BBC.

Oще по темата
В изявление кралицата посочи, че изцяло подкрепя решението им за нови роли, но „би предпочела те да останат членове на кралското семейство на пълно работно време“.

Според кралицата все още има много работа за вършене по този въпрос, но вероятно окончателните решения ще бъдат взети идните дни, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

По-рано този месец принц Хари и херцогиня Меган обявиха, че ще се освободят от кралските си задължения и изразиха желанието си да станат финансово независими.

„Искаме да се оттеглим като висши членове на кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими", заяви двойката в изявление, публикувано от Бъкингамския дворец в сряда. Хари и Меган обявиха, че в бъдеще ще прекарват част от годината в Северна Америка.

В изявлението се посочва, че двойката е решила „след многомесечни размисли и вътрешни дискусии“ да предприеме тази стъпка. Двамата искали да поемат „нова, прогресивна роля" в рамките на институцията. В същото време обаче те подчертават, че ще продължат да „подкрепят изцяло“ кралица Елизабет II.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

Да не забравяме хубавата българска поговорка... откъдето е жената от там е и родата. Важи в пълна сила и в Англия!

7

Анонимен

преди 4 години

Мъ, той, Хариту кът нище да е "принц", аз Искам, бе! Бабката може да мЪ осинови веднага ку риче! А, и немам нищу против да бъдъ финансуу зависим от кралската фамилийка!Аз сум сугласин!!!!!! Силну сум сугласен!!!!

6

чичо Пей

преди 4 години

Английският кралски двор-анахронизъм ,досада,глезлива парвенющина.Напълно излишна глезотия за английския данокоплатец.Досадно четиво за нормалния човек.Какво зависи от бабата-кралица,че английските *** чак толкова се превъзнасят.Снахите -лековати моми свикнали на лайф.Момците престолонаследници малко поотвеяни и доста различни на вид.Висша суета.Жалко за красивата Даяна.

fallback