fallback

Махар Турки е в стихията си на улицата. Стотици са последвали призива му да се включат в протест против насилието по улиците на Малмьо. Сред тях са много разтревожени родители, но и хора, които полицията причислява към криминалния контингент.

Малмьо е в шок, откакто в началото на ноември бяха простреляни две 15-годишни момчета. Едно от момчетата почина, а другото бе простреляно 10 пъти.

Oще по темата


Самият Турки не е с чисто минало. Той е роден в Ливан и е лежал в затвора, но днес е основал организацията "Не на престъпленията".

Те посещават училищата, подкрепят ученици и родители.

"Успяхме да убедим много младежи да се обърнат към социалните мрежи или към полицията, но там се работи твърде бавно. Мнозина успяха да обърнат живота си, тоест мисията не е невъзможна", обяснява Махар Турки пред DW.

В Швеция все по-често има изстрели, бомби, взривове.

"Скоро ще стане като в Сирия, почти няма разлика", твърди един местен.

Полицията в Малмьо получава подкрепа от цялата страна. броят на престъпленията като цяло намалява, но те стават все по-малко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

АЯТОЛАХ ХУМАНЕН

преди 4 години

Руската клика мощно чисти мнения, които зкепоставят джуджето

44

тя

преди 4 години

Така ,така-либерали !

43

Леле до Макиавели

преди 4 години

Макиавели е бил изключителен философ и дълбоко се съмнявам, че би написал подобна щуротия. Аз не съм Макиавелка , но на прима виста се сещам за Жана дАрк, Екатерина Велика, , Маргарет Тачър... за домашно имаш да проучиш великите Царици на древна България ;) courage, Monsieur ама едва ли :)

fallback