Снимка: istock

Продукти:

1,600 кг свински джолан
2 глави лук
1 малка глава целина
3 моркова
3 червени чушки
5 скилидки чесън
500 г пресни гъби
6 картофа
1 чаена лъжичка червен пипер
сол, черен пипер
2 дафинови листа
щипка бахар
200 мл зеленчуков бульон
супена лъжица брашно
 
Приготвяне:
 
Месото се нарязва, овкусява се със сол и черен пипер и се запечатва в тиган от всички страни. След това се слага в гювечетата и се запича леко на 180 градуса.
 
През това време в тиган задушаваме всички зеленчуци и правим сос от тях. Когато е готов го разпределяме в гювечетата и печем на 200 градуса до готовност на месото.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase