Снимка: Reuters
fallback

Изказването на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, че отношенията между Вашингтон и Пхенян са в застой е причина за мрачната перспектива пред международните отношения. Ким Чен-ун предупреди ясно, че Северна Корея ще продължи развитието на ядрената и ракетната си програма. Това каза в ефира на  Bloomberg TV Bulgaria международният анализатор Георги Киряков.

Той е на мнение, че Северна Корея ще бъде фактор за дестабилизирането не само на Югоизточна Азия, но и на целия свят.

“Ядрена Северна Корея, която има и ракетна програма, способна да уязви континентална Америка, е заплаха не само за региона", коментира Киряков и информира, че има опити за направляване на външната политика на Северна Корея от страна на Русия и Китай.

"Азиатската страна се нуждае от външен защитник – Русия, като световна военна сила, и Китай като световна икономическа сила", посочи анализаторът.

По думите му тези два фактора влияят на външните отношения на Северна Корея със света. Според него това е причината страната да бъде дестабилизиращ фактор в световен мащаб.

"Разцеплението в единството на Запада е видимо и дава поле за действие на противниците. Тази слабост ще се използва максимално от Русия и Китай", убеден е Георги Киряков, когато става въпрос за развитието на отношенията между САЩ и Европейския съюз.

Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ПроСоТо

преди 4 години

"Ядрените програми" са ЗАПЛАХА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!!!Не само тия на Ким!!..-НА ВСИЧКИ,които си играят най-безотговорно с тях!!!!!..Впрочем,твърде интересантно е общоприетото "мнение",че Ким "НЕ МОЖЕ" да се "заиграва" с ядрените програми,но "ядрените държави"-няколко на брой,.."МОГАТ"?!?!..Е,?..Или всички могат,или НИКОЙ не може!!!!!!!!../не осмисляте това,нали?!../Ким е "луд",но женералите,стискащи ядрените куфарчета на останалите-"НЕ СА",така ли?!

32

Az da vi

преди 4 години

Евала както се казва на Ким. Сега преговаря от позиция на силата.А да погледнем нашия двор.....разграден без оръжия в едно разпадащо се нато дето всеки гледа себе си......

31

ЧИТАТЕЛ

преди 4 години

Каква заплаха? Там системно нямат какво да ядат. Имаще и канибализъм.Без Китай измират за няколко седмици. Той пък ги използва, когато нещо не му харесва, СК веднага почва да прави опити, пуска ракети и т.н., мейд ин чайна.

fallback