Снимка: Pixabay
fallback

Когато стане дума за катастрофа на пътя със загинали хора, обикновено една от първите причини, посочвани от експерти и полиция, е високата скорост. Оказва се обаче, че и бавното каране също е много опасно и взима жертви на пътя.

Британското издание Daily Star цитира изследване на министерството на транспорта на страната, според което през последните 5 години броят на загиналите или получилите тежки травми от катастрофи заради прекалено ниска скорост се е увеличил със 75%. Само за 2019 г. на територията на страната 26 души са загинали, а други 132 са ранени при инциденти, предизвикани именно от неоправдано ниска скорост на движение.

При това във Великобритания са въведени преди време глоби за каране с прекалено ниска скорост, като шофьорите трябва да плащат 100 паунда за подобно нарушение, като получават по 3 наказателни точки. Дори това обаче невинаги ги принуждава да карат по-бързо.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Обективен

преди 4 години

То това, че при неоправдано ниска скорост си опасен на пътя го знае всеки нормален шофьор. Новото тук са числата - 26 загинали и 132 ранени заради твърде ниска скорост от началото на 2019 година във Великобритания.

62

До 63

преди 4 години

И на магистралите няма ограничение за минимална скорост, но статията не е за това. Англичаните са изследвали как неоправдано ниската скорост води до повече катастрофи.

61

Анонимен

преди 4 години

Поредната нескопосана статия.

fallback