Снимка: Az-jenata.bg
fallback
Продукти:
  • 9 големи листа зеле
  • 1 буркан боб
  • 2 моркова
  • 1 зелена чушка 
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • зехтин/ олио 
Приготвяне:
 
Отцедете и измийте боба. Почистете чушката, обелете морковите, лука и чесъна. Нарежете ги на ситно. Задушете  в предварително загрята мазнина. Овкусете с подправките. Подредете ги в тава. Залейте ги с една кафена чаша вода. Поръсете ги с червен пипер и ги завийте с фолио. Печете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 1 час махнете фолиото и запечете за 10 минути. 

Още рецепти за празничната трапеза вижте в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 4 години

А къде пише за зелевите листа и увиването на сърмите?И зехтина мирише противно и сменя целия аромат на ястието,след това не се кусва защото мирише гадно!

1

отегчен

преди 4 години

"С боб", друг път. Зелевите сарми са с ориз, а се пълнят червени сухи чушки с боб, по българския обичай.Пък по глобалистичния, може да си направите и сарми от китайско зеле, с царевица. И с кумкуат. За по-толерантно.

fallback