Снимка: iStock

Продукти:

2 супени лъжици масло
2 супени лъжици ситно нарязан пресен лук
1 чаша филе от раци или нарязани рулца
½ чаша сухи хлебни трохи
¼ чаша настърган пармезан
1 яйце, разбито
1 чаена лъжица лимонов сок
½ чаена лъжица сух копър
½ чаша масло, разтопено
600 г гъби без пънчета
½ чаша настърган кашкавал
¼ чаша сухо вино
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Разтопете 2 супени лъжици масло в тиган. В него запържете лука, докато омекне или около 2 минути. Прехвърлете лука в купа. В него разбъркайте рулцата от раци или филе в зависимост от това какво сте избрали, ¼ чаша пармезан, яйцето, лимоновия сок и копъра. Разбъркайте добре. Намажете ½ чаша разтопено масло в тава за печене. Оваляйте чадърчетата на гъбите в маслото, за да ги покрият добре. След това ги подредете и ги напълнете с плънката. Поръсете с кашкавал отгоре. Излейте бялото вино в тавата около гъбите. Печете около 15-20 минути или до златисто.
Още рецепти можете да видите в A-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase