Снимка: istock

Продукти:

2 супени лъжици масло
½ чаша настъргана гауда
¼ чаша майонеза
½ чаша крема сирене
¼ чаша пилешки бульон
2 супени лъжици подправка за пиле по избор
2 чаши начупени броколи
1 и ¾ чаши нарязано на късове пилешко, сварено
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
1 и ½ чаши настърган кашкавал
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Добавете крема сиренето, гаудата, майонезата, бульона, подправката. Разбъркайте добре. Намалете котлона и гответе още 5 минути, като не спирате да разбърквате, докато се получи гъст сос. В него добавете броколите, свареното пилешко, солта, пипера. Разбъркайте добре ястието, докато се смесят вкусовете или за 5-6 минути. Прехвърлете в йенска тава за печене с капак. Поръсете обилно с кашкавала. Печете в загрята фурна за 25 минути.

Още рецепти вижте в рубриката за готварство на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase